Varför fillers?


Fillers består av hyaluronsyra som vår kropp producerar naturligt. Med åldern minskar produktionen och därmed minskar även hudens elasticitet. Det bidrar till att linjer, rynkor och spänsten avtar. En filler påverkar inte musklernas rörlighet, utan reducerar linjer och veck genom att fylla ut området under dem. På så vis lyfts huden upp och blir slätare.

Allmänt om bokning

 • Vi ansvarar inte för komplikationer som orsakade på grund av att du har undanhållit information om ex. sjukdom/produktallergi eller om du inte följer skötselråden
 • I samband med bokning meddelar du eventuella sjukdomar/tillstånd som du har
 • Avbokning mindre än 24 h innan debiteras med hela behandlingskostnaden om du inte har en rimlig ursäkt och kan bevisa det

OBS! Ny lag gällande estetiska injektionsbehandlingar (fillers & botox):

 1. Endast legitimerad personal utför behandlingen.
 2. Du som NY KUND måste boka din tid minst 48 timmar framåt för att hinna genomgå en konsultation på FaceTime eller Instagrams videochatt och därmed få minst 48 timmars betänketid. Har du varit hos oss år 2021 och fyllt i ett konsultationsavtal tidigare så är du undantagen från denna regel. 

Hur går behandlingen till?

Området som ska behandlas rengörs och tvättas av. Därefter sprutas fillern in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Fillern gör att rynkan lyfts upp och du får ett omedelbart resultat.
Vid behandling av läppar kan det kännas lite mer.

Behandlingsområden

 • Arga rynkan
 • Nasolabialveck
 • Kindben
 • Sura mungipor
 • Läppar
 • Näsa
 • Under ögonen – så kallad Tear Through
 • Haka
 • Käklinje
Arga rynkan/glabella

Ser du arg ut även när du inte är det? Då ska du behandla arga rynkan, som är den rynka som finns mellan ögonbrynen, även kallad bekymmersrynkan.

Gå vidare till bokning av Fillers – Arga rynkan

Nasolabialveck

När vi åldras kommer nasolabialveckan fram mer och mer. Nasolabialvecken sträcker sig från näsan till munnen och kan reduceras med ett lite tjockare filler.

Gå vidare till bokning av Fillers – Nasolabialveck

Kindben

Denna behandling lämpar sig till dig som vill fylla ut kinderna så att de ser större ut? Vi rekommenderar att man börjar med 0,5 ml per kind. Vill du ha mer volym så kan du lägga till en spruta med totalt 1 extra ml för endast 1500 kr.

Gå vidare till bokning av Fillers – Kindben 1 ml

Sura mungipor

Behandla rynkor som gör att du ser ledsen eller sur ut, när du är avslappnad. Bli veck dina sura mungipor med fillers.

Gå vidare till bokning av Fillers – Sura mungipor

Läppar

Denna behandling går ut på att fylla ut och förstora läpparnas utseende. Vi eftersträvar naturliga resultat. Vi eftersträvar naturliga resultat och lägger max 1 ml per behandlingstillfälle. Om du önskar bedövning bör du köpa Tapin-salva från apoteket och applicera ett tjockt lager runt läppkonturen 40 minuter innan din tid. Bedövningen lämnas kvar tills vi torkar bort den på plats.

Gå vidare till bokning av Fillers – Läppar 1 ml

Näsa

Idag kan du slippa lägga dig under kniven för att få till en finare näsa. Få en snygg näsa med rakare näsrygg, dölja eventuella ’bucklor’ samt få upp tippen en aning med HA-fillers.

Gå vidare till bokning av Fillers – Näsa

Tear Trough – hålrum under ögon

En Tear Trough-behandling innebär att man med filler, Hyaluronsyra minimerar ihåligheten, skåran under ögonen som gör att man ser trött, sliten och gammal ut. En del patienter har en ihålighet vid tårkanalen in mot ögat medan andra har som en längre skåra från ögats insida till ögats yttre kant. Oavsett vilket så fyller jag ut området med filler så att kanten från kind till öga blir jämn. Resultatet blir slätt och fint. Patienten får tillbaka ett piggare och fräschare utseende, så som de flesta önskar se ut.

Gå vidare till bokning av Fillers – Tear Trough

Haka

Framhäv hakan med en liten mängd fillers för att få den att sticka ut lite mer. Har man en haka som är gropig/apelsinströpplad så kan man börja med botox behandling i området och därefter avgöra om en komplettering med fillers behövs.

Gå vidare till bokning av Fillers – Haka

Käklinje

Framhäv käkvinkeln/linjen med fillers och få den att se mer definierad ut. Att ha en tydligt markerad käklinje anses vara attraktivt, och balanserar på ett tilltalande sätt ansiktets form. Det ger inramning och karaktär till ansiktet. Det är därmed flera kändisar som utför denna behandling.

Gå vidare till bokning av Fillers – Käklinje 1 ml

Man kan välja att dela upp en 1 ml spruta på flera områden vid ett och samma behandlingstillfälle. Då tillkommer en tilläggsavgift på 700 kr, utöver kostnaden för behandling av ett område. Detta gäller alla områden.

Resultat och hållbarhet

Resultatet och hållbarheten är väldigt individuellt och kan inte sägas på förhand eftersom alla människor har olika förutsättningar. När hyaluronsyra injiceras tas den initialt upp av huden men de estetiska effekterna går däremot tillbaka efter varierande tid. Fillers som vi använder oss av är inte permanenta, utan bryts ner naturligt av kroppen. Permanenta fillers är inte bra att ha eftersom de kan flytta på sig efter en tid och går tyvärr inte att ta ut ur området, vi ber dig att undvika dessa. Beroende av vilken behandling och produkt du väljer kan ditt resultat vara i minst 6 månader och upp till 18 månader. Hållbarheten beror på flera olika faktorer, såsom din ålder, hudens kvalitét, din ämnesomsättning, din livsstil, behandlingsområde och mängden fillers som injiceras.

Finns det några biverkningar/komplikationer?

De vanligaste biverkningarna är relaterade till injektionsstället och bör förväntas av dig som kund. De är inte farliga. Dessa är rodnad, svullnad, utslag, klåda och/eller blåmärke. De uppträder vanligtvis inom första veckan efter behandling och avklingar under ett par dagar. Vid smärta i området eller eventuella ojämnheter bör du kontakta behandlaren.

Teoretisk finns även risk för infektion då man perforerat den skyddande hudbarriären, men eftersom området desinficerats med högprocentig Klorhexidin så anses denna risk minimal. I väldigt få dokumenterade fall har man även sett komplikationer såsom nekros, synbortfall, granulom och allergisk chock. Vi är noga med att kontrollera att kunden är lämplig för behandlingen för att undvika sådana komplikationer. Skulle du mot förmodan vara allergisk mot fillers utan att veta om det så kan vi direkt på plats bryta ner fillersen med Hyalase. Vi har även adrenalinsprutor och allergimedicin i beredskap om du skulle få en allergisk chock. Läs mer nedan om vilka som inte är lämpliga kandidater för fillers.

Att tänka på innan fillersbehandling:

 • Inte ha pågående infektion i kroppen eller infektion/sjukdom/sår i injektionsområdet
 • Inte vara gravid eller ammande
 • Vid diagnostiserad diabetes, reumatism, autoimmuna sjukdomar, cancer, generella allergiska besvär, svår astma och flertalet allergier ber vi dig att undvika fillersbehandling då komplikationsrisken ökar
 • Vid pågående behandling med Roacutan, blodförtunnande medel eller immunhämmande läkemedel ber vi dig att undvika fillersbehandlingar
 • Vid misstänkt feber, aktiv infektion, rodnad, hudinflammation eller herpes bör man undvika behandling
 • Kom med ett rent ansikte

Bedövning

Området som ska behandlas kan du bedöva med Emla eller Tapin kräm(köps receptfritt på apoteket). Följ tillverkarens anvisningar. Vi rekommenderar att täcka över området med plastfolie för att bedövningen ska få tid att verka. Applicera ett lager bedövning och plastfolie över i 40 min innan din tid börjar. Ta även en Alvedon i samband med detta. Det är ditt ansvar att kontrollera eventuella allergier mot bedövningen eller kontraindikationer för Alvedon.

Att tänka på efter fillersbehandling:

 • Massera och ta inte på det behandlade området på 24 timmar
 • Undvik aktivitet inom 24 timmar som fysisk träning, bad och bastu
 • Undvik smink och andra produkter på huden 24 timmar efter behandling