Varför Botox?

Botox är en av de mest förekommande estetiska behandlingar som utförs på kliniker världen över. Det är även många kändisars hemlighet för att se yngre ut. Slutresultatet syns däremot inte bara på det yttre utan bidrar även till minskad spänningshuvudvärk.

Varje gång du skrattar, kisar med ögonen eller grimaserar så spänns ansiktsmuskulaturen och minirynkor framträder. Med tiden blir dessa rynkor mer tydliga och bidrar till ett tröttare, äldre och nedstämt utseende som många inte önskar. Dessa rynkor kan man enkelt behandla med hjälp av Botox.

Allmänt om bokning

 • Vi ansvarar inte för komplikationer som orsakade på grund av att du har undanhållit information om ex. sjukdom/produktallergi eller om du inte följer skötselråden
 • I samband med bokning meddelar du eventuella sjukdomar/tillstånd som du har
 • Avbokning mindre än 24 h innan debiteras med hela behandlingskostnaden om du inte har en rimlig ursäkt och kan bevisa det

OBS! Ny lag gällande estetiska injektionsbehandlingar (fillers & botox):

 1. Endast legitimerad personal utför behandlingen.
 2. Du som NY KUND måste boka din tid minst 48 timmar framåt för att hinna genomgå en konsultation på FaceTime eller Instagrams videochatt och därmed få minst 48 timmars betänketid. Har du varit hos oss år 2021 och fyllt i ett konsultationsavtal tidigare så är du undantagen från denna regel. 

Hur fungerar Botox?

Botox i mycket små mängder (miljarddelar av 1 mg) injiceras genom små, tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Behandlingen går både snabbt och smärtfritt.

Områden

Panna (migrän + spänningshuvudvärk)

Är du trött på rynkorna i pannan som syns när du lyfter ögonbrynen? Boka då denna behandling! Hjälper även mot huvudvärk och migrän. Med en slät panna ser man även mycket yngre ut. Behandla så tidigt som möjligt, helst redan från 25-års ålder, för bäst resultat.

Gå vidare till bokning av Botox – Panna

Arga rynkan 

Ser du arg ut även när du inte är det? Då ska du behandla arga rynkan, som är den rynka som finns mellan ögonbrynen. Även kallad bekymmersrynkan. Behandla så tidigt som möjligt, helst redan från 25-års ålder, för bäst resultat.

Gå vidare till bokning av Botox – Arga rynkan 

Kråksparkar 

För dig som vill behandla rynkorna som ligger på sidorna av ansiktet, vid ögonen. Dessa ses bäst när man kisar med ögonen och många som använder glasögon har tydligt markerade kråksparkar. Boka din behandling för att förminska deras utseende. Behandla så tidigt som möjligt, helst redan från 25-års ålder, för bäst resultat.

Gå vidare till bokning av Botox – Kråksparkar

Bunny Lines (näsrynkor) 

Har du rynkor på näsan som du stör dig på? Eller ser det skrynkligt ut när du luktar på något eller uttrycker ansiktet på speciella sätt? Detta kan du enkelt behandla med botox.

Gå vidare till bokning av Botox – Bunny Lines

Face slimming/käkmuskeln 

Har du problem med stor aktivitet i käkmuskeln som orsakar smärta eller sliter mycket på dina tänder? Förebygg dyra behandlingar på tänderna genom att behandla muskeln med botox för avslappning. I samma veva fås även ett smalare ansikte runt käken, särskilt om käkmuskeln är väldigt aktiv.

Gå vidare till bokning av Botox – Faceslimming/käkmuskeln

Lipflip eller rökrynkor 

Denna behandling går ut på att tvinga fram en avslappning av muskeln som finns ovan läppen. Resultatet blir en synligt större överläpp och/eller minskning av rynkor kring överläppen som många rökare har.

Gå vidare till bokning av Botox – Lipflip eller rökrynkor

Gummy Smile

Syns ditt tandkött i överkäken för mycket när du ler/skrattar. Då ska du definitivt testa en gummy smile behandling med botox.

Gå vidare till bokning av Botox – Gummy Smile

Marionettlinjer/Sad smile 

Behandla eller förebygg rynkor som gör att du ser ledsen ut genom att sänka din munvinkel. Behandla så tidigt som möjligt, helst redan från 25-års ålder, för bäst resultat.

Gå vidare till bokning av Botox – Marionettlinjer/Sad smile

Ögonbrynslyft 

Vill du lyfta ögonbrynen för en lite yngre look? Då är detta rätt behandling för dig. Ett naturligt lyft kan ses efter att botoxen har fått verka i 2 veckor.

Gå vidare till bokning av Botox – Ögonbrynslyft

Resultat och hållbarhet

Resultatet syns normalt efter 3-14 dagar och håller sig upp till 3-6 månader. Botox varar längre efter upprepad behandling. Första gången kan effekten avta snabbare. Lip flip har en hållbarhet på upp till 2 månader.

Finns det några biverkningar?

De vanligaste biverkningarna är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, utslag, klåda, stickningar, smärta, blåmärke eller huvudvärk. De uppträder vanligtvis inom första veckan efter behandling och avklingar under ett par dagar.

Relaterat till injektionsteknik finns även en liten risk att en närliggande muskel blir försvagad, till exempel muskeln som lyfter ögonbrynen. Denna försvagning kan sitta i en till två veckor och går sedan över. Detta händer väldigt sällan och är inte farligt.

Teoretisk finns även risk för infektion då man perforerat den skyddande hudbarriären, men eftersom området desinficerats med högprocentig Klorhexidin så anses denna risk minimal.

Resultat garanteras inte. Touch up kan behövas för att korrigera ett område och det görs 13-15 dagar efter behandlingen.

Att tänka på innan Botox behandling:

 • Undvik blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (ex. Aspirin), inflammationsdämpande mediciner som Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen, Vitamin E, Vitamin C, Ginkgo, Ginseng, Naturmediciner, Omega-3 helst 2 veckor innan
 • Inte ha pågående infektion i kroppen eller infektion/sjukdom/sår i injektionsområdet
 • Inte vara gravid eller ammande
 • Inte ha allergi/överkänslig mot Clostridium botulinum toxin typ A eller mot något av övriga innehållsämnen i injektionsmedlet
 • Vid diagnostiserad muskelsjukdom bör du få ett skriftligt godkännande från din behandlande läkare innan du bokar tid för behandling
 • Komma med ett rent ansikte

Bedövning

Området som ska behandlas bör du bedöva med Emla kräm(köps receptfritt på apoteket). Följ tillverkarens anvisningar. Vi rekommenderar att täcka över området med plastfolie för att bedövningen ska få tid att verka. Applicera ett lager bedövning och plastfolie över i 40 min innan din tid börjar. Ta även en Alvedon tillsammans med en Ipren i samband med detta. Det är ditt ansvar att kontrollera eventuella allergier mot bedövningen eller kontraindikationer för Alvedon/Ipren.

Att tänka på efter Botox behandling:

 • Massera och ta inte på det behandlade området på 24 timmar
 • Lägg dig inte ner, måste gå/stå/sitta upp minst 4 timmar efter behandlingen
 • Undvik aktivitet inom 24 timmar som fysisk träning, bad och bastu
 • Undvik smink och andra produkter på huden 24 timmar efter behandling
 • Använd Paracetamol (Ex. Panodil eller Alvedon) vid behov

Se fliken ”Galleri” för före- och efterbilder.

Här kan du boka fler än 1 behandling.