Varför Plasma Pen?

Plasma Pen är ett revolutionerande teknologi som nu gör det möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan kirurgi eller injektioner!

Behandlingen med plasma pen är helt ytlig, dvs man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden. Så länge man är ärlig i sin hälsodeklaration innan behandlingen samt följer eftervårdsinstruktionerna korrekt finns det inga risker med plasma pen behandlingen.

Resultat

Resultat ses nästan direkt efter behandlingen. När de bruna prickarna har läkt och svullnaden dämpats så ser man resultatet bättre och eftersom huden förnyas och producerar nya kollagenfibrer i upp till 8 månaders tid så ser det ännu bättre ut ju längre man väntar för att jämföra efter behandlingen.

Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle med Plasma Pen. Därför kan personer med mycket överflödig hud behöva fler än en behandling med Plasma Pen. 2-4 behandlingar under 2 års tid har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Men normalt räcker det med en behandling och i vissa fall 2 st. Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat. Vi hjälper dig att hitta bra hudvårdsprodukter som är anpassade till din hudtyp.

Allmänt om bokning

 • Vi ansvarar inte för komplikationer som orsakade på grund av att du har undanhållit information om ex. sjukdom/produktallergi eller om du inte följer skötselråden
 • I samband med bokning meddelar du eventuella sjukdomar/tillstånd som du har
 • Avbokning mindre än 24 h innan debiteras med hela behandlingskostnaden om du inte har en rimlig ursäkt och kan bevisa det
 • Om du behöver avbryta behandlingen av diverse anledningar eller om du blir sen till din tid så dras ändå hela behandlingspriset

Innan behandling

Området som ska behandlas bör du bedöva med Emla kräm(köps receptfritt på apoteket). Följ tillverkarens anvisningar. Vi rekommenderar att täcka över området med plastfolie för att bedövningen ska få tid att verka. Applicera ett lager bedövning och plastfolie över i 40 min innan din tid börjar. Ta även en Alvedon tillsammans med en Ipren i samband med detta. Det är ditt ansvar att kontrollera eventuella allergier mot bedövningen eller kontraindikationer för Alvedon/Ipren.

Hur fungerar Plasma Pen?

Plasma pennan bränner ett yttre lager på huden som orsakar hudåtstramning. Flera punkter på huden i området som ska behandlas kommer att ”brännas” med maskinen. Direkt efter behandlingen syns små brunaktiga prickar i området och både rodnad samt svullnad kan uppstå efter behandlingen, särskilt känsligt är området kring ögonen. De flesta kunder svullnar runtomkring ögonen fram till den tredje dagen och efteråt går svullnaden ner. Oavsett om man har behandlas undre ögonlock/påsar eller inte så kommer svullnaden att flyttas nedåt. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-10 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna och går ner efter 3-5 dagar, och kan dämpas med ett kylt block (dock inget från frysen). Prickarna kan man täcka med en kräm som vi säljer.

Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter plasmapen behandlingen. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad Plasma Pen behandling för att undvika risk för hyperpigmentering etc. Det är ytterst viktigt att ni köper de produkter som vi rekommenderar, eftersom vi vet att rätt användning av dessa ger bra resultat.

Efter behandling

 • Rengör området morgon och kväll med Klorhexidinlösning för att undvika infektioner
 • Applicera läkningskräm (köpes från oss) två gånger om dagen för att påskynda läkning
 • Applicera solskydd med SPF 50 i området var 3:e timme oavsett om det är soligt ute eller inte, i totalt 3 månader efter behandlingen för att undvika hyperpigmenteringar
 • Produkterna ska appliceras med rena tops och inte med fingrarna för att undvika infektioner
 • Använd inga andra produkter än de som vi rekommenderat till dig under behandlingen i minst 7 dagar
 • Om du har behandlat ett område nära ögonen så kan du räkna med en svullnad i 1-3 dagar, detta är inget du behöver kontakta oss om eftersom det är normalt
 • Om du vill täcka de bruna prickarna så har vi en kräm för det, smink är absolut förbjudet i en veckas tid
 • Kyl området med en kylklamp (inte från frysen) några gånger om dagen för att dämpa eventuell svullnad/rodnad i början
 • Undvik träning, värme, bad, bastu mm i minst 1 vecka efter behandlingen
 • Vänta minst 2 månader innan du bokar en ny Plasma Pen behandling eller annan invasiv ansiktsbehandling
 • Vänta minst 2 veckor innan du bokar en Botox behandling

Vilka kan inte behandlas med Plasma Pen?

Du kan inte behandlas om du:

 • Är gravid eller ammar
 • Har epilepsi
 • Bär på en pacemaker
 • Har cancer
 • Är diabetiker (okontrollerad)
 • Har eksem eller annan inflammation i området
 • Har dåligt immunförsvar
 • Äter blodförtunnande medicin (gäller vid bokning av behandling för halsen)

Områden

Med Plasma Pen kan man behandla nästan hela kroppen. Ärr, bristningar, rynkor, tunga ögonlock, påsar under ögonen, hamsterpåsar på kinderna, överhäng på halsen, milier, gropar och ojämnheter, pigmentfläckar mm. Vi rekommenderar att du konsulterar oss med foton via vår Instagram chatt innan du bokar en tid. Nedan finns ett urval av områden som är kända att behandla. Vi erbjuder självklart fler områden, konsultera gärna med oss i vår Instagram-chatt för prisförslag.

Plasma pen – Ögonlock (2500 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Ögonlock (hängande)

Plasma pen – Påsar under ögonen (2500 kr)
Gå vidare till bokning av Plasma pen – Undre ögonlock (påsar)

Plasma pen – Kråksparkar (2500 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Kråksparkar

Plasma pen – Nasolabiala veck (2500 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Nasolabiala veck

Plasma pen – Rynkor i pannan eller arga rynkan (2500 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Rynkor i pannan eller arga rynkan

Plasma pen – Rynkor runt munnen (2500 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Rynkor runt munnen

Plasma pen – Ögonbrynslyft (2500 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Ögonbrynslyft

Plasma pen – Hela kinder (ex. pga acne) (3000 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Hela kinder

Plasma pen – Milier, pigmentfläckar, ojämnheter mm (2000 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Milier, pigmentfläckar, ojämnheter mm

Plasma pen – Övre halvan av ansiktet (4000 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Övre halvan av ansiktet

Plasma pen – Nedre halvan av ansiktet (4000 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Nedre halvan av ansiktet

Plasma pen – Platysma/hals (4000 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Platysma/hals

Plasma pen – Hela ansiktet (6000 kr)

Gå vidare till bokning av Plasma pen – Hela ansiktet